5.2.13

Semazen rüzgar türbinleri

İlginç bir projeyle ilgili bir yazı bu. Bir hayli de ilgi çekici. Zaten öyle olmasa yazmazdım değil mi? Neyse...Proje, Caterina Tiazzoldi ve Eduardo Benamor Duarte tarafından geliştirilen bir rüzgar türbini tasarımı. Proje dedim de bunun doğrusu tasarım olacak. Yazıyı okumadan önce resimleri incelemek gibi bir Türk alışkanlığı olduğundan hemen bir açıklama yapmam gerek."Nerde abi bu tasarımın farklılığı?" diyenler için bu açıklamam.



Bu rüzgar türbini tasarımı Mevlevilik'ten ilham alan bir tasarım. 3 boyutlu olarak tasarlanmış olan bu türbinler, çalışma şeklini Semazenlerin Sema etmesinden almakta. Tasarımcılar bu türbinlerden her biri farklı renk olmak üzere, bir orman oluşturmak istemekteymiş. Evet ilhamı Sema'dan almakta ancak baktığımızda temel olarak "Darrieus" adı verilen türbinlerden yapılmakta.[via] Çevresel etki bakımından en az zararlı ve bunun yanında verim olarak da en çok verim alınan türbinlermiş bu Darrieus türbinleri. Türbinler hem çevresel etki olarak en az zarara sahip hem çok verim sağlıyor hem de görsellik olarak insana hoş geliyor. Daha ne olsun.








  • Ayrıntılı bir inceleme yapmak isterseniz bkz.

0 Yorum var:

Yorum Gönder

● Türkçe yazım ve dil bilgisi kurallarına uyunuz!
● Emeğine sağlık , teşekkürler gibi yorumlar spam sayılıp anında silinir.
● Rencide edici ve hakaret içeren yorumlarda bulunmayınız.
● Web adresinizin yorum içeriğinde geçmemesine dikkat ediniz .

 
Sertaç Recepoğlu © 2008-2013.Harmanlayan Sunî Düşünce iken altyapı Blogger tarafından sağlanmıştır.En iyi görüntü , Firefox 1280*1024 çözünürlük .